26.1.2013

Ajungilaks in my bedroom - product you don't want to live without!


Hade ca 20 år gamla duntäcken men nu tänkte jag passa på och köpa riktigt antiallergiska nya fluffiga täcken. Valet blev Ajungilaks Superior täcken med 100% vita gåsdun. Min dotter fick här för något år sedan ett sådant här fint täcke till födelsedag av sin gudmor och vi har alla njutit när vi ibland legat brevid henne och läst tillsammans. Nu var täckena till halva priset på Jysk och tänkte passa på.

Täcket är Nomite märkt, produkten har garanti att dunet inte innehåller kvalster. Tyget vävs så tätt att varken kvalsternas näring, hudflagor från människor eller själva kvalstret kan tränga igenom. Täcket kan väl tvättas i 60 grader då kvalster dör. Täckena har hög bärighet 12. Ju högre bärighet, desto bättre kvalitet. En hög bärighet betyder att fyllningen är lätt, luftig och isolerar bra, eftersom den innehåller mer luft. Det är luften i dunen som håller kylan borta, eftersom kroppen värmer upp luften. Det är viktigt att täcket är 30 cm längre än man själv och minst 30 cm bredare än ens bröstmått. Danska företaget Dykon tillverkar täckena.

Försäljaren på Jysk berättade att man skulle sätta täckena ut och vädras innan man lägger dem i sängen och de blir riktigt fluffiga. Har nu gjort allting enligt instruktionerna och här får ni se härligheterna. Hoppas man sover som en prinsessa i natt!
Meillä oli yli 20 vuotta vanhat untuvapeitot ja nyt oli peittojen aika mennä vaihtoon. Ostin eilen uudet Ajungilaks Superior peitot Jyskistä. Mun tytär sai tällaisen peiton kummitädiltään synttärilahjaksi muutama vuosi sitten ja aina kun luetaan yhdessä hänen sängyssään ajattelin että meille vanhemmille tulisi myös ostaa samanlaiset peitot. Peitot ovat aika arvokkaita ja nyt saittui olemaan 50% alennus niissä Jyskissä joten oli tartuttava tositoimiin.

Peitoissa on 100% hanhen untuvia. Minulle oli tärkeää löytää antiallergisia peittoja. Peitot ovat Nomite-merkittyjä ja se takaa ostajalle, että untuvat ei sisällä pölypunkkeja. Kangas on kudottu niin tiiviiksi, ettei pölypunkkien ravinto läpäise sitä. Untavapeitot voi pestä 60 asteessa jolloin pölypunkit kuolevat. Peitoilla on korkea kantavuus. Korkea kantavuus tarkoittaa, että täyte on kevyttä, ilmavaa ja hyvin eristävää, sillä joukossa on enemmän ilmaa. Untuvan joukossa oleva ilma pitää kylmä poissa ja lämmittää kehoa. Kun peittoa valitsee kannattaa varmistaa, että peitto on itseään 30 cm pidempi ja vähintään 30 cm leveämpi kuin oma rinnanympärys. Tanskalainen yritys Dykon valmistaa peitot.

Myyjä Jyskissä suositteli laittamaan peitot ulos hetkeksi ennen petaamista jotta ne tulevat ilmaviksi. Kaikki on nyt valmisteltu ja peitot on pedattu sänkyyn. Toivottavasti ensi yönä sitä nukkuu kuin prinsessa!
Yesterday I bought some new down blankets, Ajungilaks Superior blankets made in Denmark. They are lightweight and have high fill power. The are very exclusive and made of white, hypoallergenic 100% goose down at Jysk. The filling power describes directly how much strength there is in the tested material, and indirectly how much air the material contains – the higher the filling power, the more air there is. It is the stationary air that insulates and holds on to the heat. Normal filling power is from 8-13 at the Scandinavian market. My blankets have 12. The blankets comply with the European NOMITE-classification, which documents that  down products cannot contain house-dust mites. The case is so closely woven that neither the nourishment of the housedustmite, which consists of skin flakes from people, or the mite itself can penetrate it. It has to be washed with an enzymefree detergent.

The blankets are allergy neutral, as they can be washed at 60oC - the house-dust mite dies at 55o C. These are just perfect for the winter time! Now my bed is ready!
(Pics: www.jysk.fi, www.dykon.dk)

4 kommenttia:

 1. Yöunet ovat yksi tärkein asia hyvinvoinnissa - miksi siis pihistellä siitä. Ihanaa yötä! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Huomasin yksi yö kun nukuin kahdet täkit päällekkäin että olin nukkunut kuin pikku tukki koko yön ja koko kroppa oli ihanan rentoutunut aamulla. Muuten olen nukkunut yhdellä pienellä peitolla ja aina herännyt kun on ollut vilu, vesssassa käynti tai jotakin muuta. Kärsin myös fibromyalgiasta ja ajattelin että särkyjen takia on parannettava nyt vuodevaatteita ja viimeistään uuteen taloon muuttaessa menee sängyt ja kaikki uusiksi. Sängyssähän on tosiaan 1/3 vrksta ja pitäisi panostaa nukkumismukavuuteen enemmän. Hyvää yötä sinne myös <3

   Poista
 2. Låter bra och ser sköna ut. God sömn
  Är viktigt så varför inte ynnä sig lite lyx...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Absolut. Man bara snålas och sparar hela tiden. Egentligen är man ju 1/3 av dygnet i sängen och borde satsa mera. I slutet av året då vi flyttar till nya huset blir det nya sängar också. Har funderat allt från Ikea, Tempur och Hästens. Nu är det bara och njuta och vackra drömmar till dig också <3

   Poista